Reflexions

em deia suara
que és que tot em produeix una gran pena
un doll d’incomprensió se’m fa barrera
bloqueja el meu esperit i em torna esquerp
davant la gent, les coses, les maneres…

hauré de fer del dèficit estímul
per recobrar complicitats perdudes
l’enyor de temps antics forja recança
amors, companys en lluites compartides

estem malaltas, i no entenem cap on ens porta
aquest desfici d’obviar l’altre, aquesta dèria
d’imposar-nos com a única manera
de no escoltar

cal esquerdar aquest vidre que ens aïlla
i respirar amb zel el sentir d’altri
obrir-nos als demés…

sinergia n. f.
1_Acció coordinada de dos o més actuacions, mitjans, missatges, etc., per aconseguir un efecte més gran del que tindria cadascun de manera independent.
2_Combinació de moviments, d’actes, d’òrgans, etc., per fer una funció determinada.
3_biologia.- Augment del poder patogen de dos paràsits quan coexisteixen al mateix organisme.

Diccionari manual de la llengua catalana Vox © Larousse Editorial, S.L. 2007

1 me gusta