Os meus ollos están no mar

Os meus ollos están no mar
e o meu corpo xa é auga…

Na memoria sempre queda o noso
último adeus e o noso último apreixo.

As túas bágoas corrían como ríos
as túas mans pegadas a min
presaxiaban a traxedia, a dor.

Os meus ollos están no mar…

A tormenta baixou do ceo
e montamos
as ondas da morte.
Berraba ao vento, imploraba a choiva en balde.
Nese momento estabas no meu corazón
naquel momento, estaba no noso lar…

O meu corpo xa é auga…

Nunca te esquecerei meu Amor,
aínda que o sal
corroía-me por dentro
e xa non volte a ser o de antes,
pero en min, estarás sempre.

Os meus ollos son o mar,
o meu corpo é auga
que voltará a ti algún día
para vivir e nunca morrer.

Na memoria dos mariñeiros do Villa de Pitanxo.

4 Me gusta

Es un poema más que precioso, compañero.

Ese verso sabe a sal, a amor, a muerte.
Mucho sentimiento encerrado en este escrito.
Enhorabuena :clap::ocean:

2 Me gusta

Muchas gracias :relaxed: Mi pequeño homenaje a esos marineros, gallegos como yo. Saludos

Grandes sentimientos despierta el mar y sus obreros en sus barcas!!
Felicitaciones