La torbonada

Era superba la càrrega
energètica
que rajava dels porus
de la teva pell
aquells dies d´ufanitat
tan tèrbola com profunda.

Ens feia sentir a tots amb prou esma.

Tot i que també
podiem entreveure´t
un subtil i entendridor
rajolí de complicitat
de tant en tant.

Quan parlaves, quan ens miraves,
quan dirigies els teus ulls cap a l´infinit,
quan sabies exercir el teu lideratge
amb assertivitat.
Aleshores esdevenies inexcusable.

Ens fascinava a tots la llum
contínua que desprenies tothora,
sense pampallugues, ferma i neta.

Totes les paraules del món s´entortolligaven
les unes amb les altres dins el meu modest i benigne
cervell a l´hora d´afalagar-te.
En un caòtic desori que jo havia de desxifrar,
un nus, una gatzara esplèndida d´anarquia mental
que jo havia de desembolicar.

La bellesa no només rau en el cos,
també rau en les paraules
i, sobretot en la manera de dir-les,
s´exclamava la gent vehementment.

I es generà jurisprudència!

Antoni Garcia Iranzo 11 de Juliol 2020 14:32

3 Me gusta

M’agrada molt aquest poema, I no tant sols en les paraules, sinó també en les imatges, en una posta de sol…en tot l’univers sencer.