El meu terrat

I de vegades,
quan és de nit,
puge al meu terrat.

Allí, escolte a la meua ciutat respirar
i riure, a la gent que passa per baix.

La ciutat plena de vida,
que encén i apaga les seues llums
i amb les mans pots tocar el Micalet
i amb els oïts, escoltar el guirigall del Palau de la Música.

Potser això és el que siga la vida,
les coses bones s’amaguen en una nit qualsevol,
al terrat,
a l’espera de la llum de la lluna,
escoltant rialles alienes
i el clàxon d’un conductor molt enfadat.

Potser en la vida no necessitem més que pau i tranquil•litat, després d’un llarg i dolent dia.

Potser la trobem al mar,
al riu,
amb la gent que més estimes…

O a un terrat qualsevol.

4 Me gusta

Ai, m’ha recordat els versos d’Estellés, aqueixa poesia que reflecteix la relació íntima (a vegades quasi carnal) amb la nostra ciutat. Estàs/eres de València?

Ah. tu, València meua! Perquè evoque la meua
València. O evoque la València de tots,
de tots els vius i els morts, de tots els valencians?
Deixa-ho anar. no et poses solemne. Deixa l’èmfasi.
L’èmfasi ens ha perdut freqüentment els indígenes.
Més avant escriuràs el teu cant a València.

1 me gusta

Exacte, sí, sóc de València. Moltes gràcies pel teu comentari!

1 me gusta