Alporizado baixa o río

Ruxe
Brama
Brúa.
Resoa
Retumba
Estronda

Alporizado baixa o río

Balbordo
Boureo
Bruído.
Algareo
Rebumbio
Brúo

Escúmanse as bravas augas

Fervenzas
Ruxidas
Cachoeiras
Freixas
Ruxidoras
Seimeiras

No ar finas miúdas pingas
Tremelucen coma xoias
No fulgor do mediodía.

Impávido
Impásibel
Altivo
Erguese o ameneiro
Na insua anegada,firme
Afrontando rexo
A carraxe da chea.

2 Me gusta

¡Me alegra leerte en gallego!

También otros compañeros escriben en esta sección: @elpaisdelosdelirios @mjvb36 @PoetadeAldea … ¡Espero que pronto seais más! :slight_smile:

1 me gusta